Termopane ieftine versus termopane scumpe, top 10 diferente

04.03.2019

 În cei peste 25 de ani de activitate. În domeniul „termopanelor” așa cum mai este denumită în popor tâmplăria pvc cu geam termopan. De nenumarate ori am auzit din partea clienților această întrebare. Aveți termopane ieftine?

Astazi se pare că majoritatea lucrurilor costă prea mult. Cea mai mare parte a oamenilor interesați în achiziționarea tâmplariei au un buget  limitat și caută termopane ieftine.
– Care este bugetul alocat pentru tâmplăria casei dumneavoastră?

Raspunsul de multe ori fiind.
– Cât mai puțin.
– Pe ce vă veți baza decizia în alegerea dumneavoastră?
– Care sunt pretențiile și asteptarile pe care le aveți atunci când bugetul dumneavoastră este unul limitat?
– La ce ați vrea să renunțați atunci când ve-ți alege un termopan ieftin în locul unuia mai scump?

termopane ieftine

Aceste raspunsuri sunt întrebările pe care le adresez celor care îmi pun întrebarea dacă avem „termopane ieftine”.

Într-adevăr pot fi și diferențe, dar să fim atenți din  ce marcă de profil este confecționată fereastra. Ce tip de sticla și din ce marcă de feronerie sunt echipate. De cine sunt produse și ce servicii ne sunt oferite de firma care efectuează montajul.

Aceste aspecte sunt foarte importante.  Nu de multe ori clienții, nu dau importanță în faza de prospectare a pieței. De multe ori motivele pentru care apar mari diferențe de preț nu sunt vizibile. Sunt niște lucruri pe care clienții în marea majoritate a lor nu au cum să își dea seama. Pentru că nu au nici cunoștințele necesare. De multe ori aceste diferențe sunt ascunse chiar și de cei care fac aceste oferte de „termopane ieftine”. Termopane ieftine se pot găsi oriunde chiar si la mari centre de bricolaj și chiar sunt ieftine. Așa că piața este plină și de lucruri ieftine și de lucruri scumpe. Important este să faci alegerea potrivită bugetului tău. Dar în același timp să faci această investiție cât mai bine.

Am numit achizitionarea de tâmplărie investiție pentru că este intre-devăr o investiție.  O investiție ce îți poate aduce mari beneficii. Mai ales în anotimpul iernii când perderile de căldură din locuință sunt foarte mari. Aceastea realizânduse prin tâmplaria casei.

Noi de la CASA BANU am creeat o fereastra mai economică. ECOCASA.60 fereastra ce iese din categoria termopane ieftine. Fereastră ce ține cont de următoarele aspecte care sunt extrem de importante în alegerea pe care o vei face.

TOP 10 DIFERENȚE ÎNTRE TERMOPANELE IEFTINE ȘI CELE SCUMPE

  1. PROFILUL DIN PVC. Aici diferentele pot fi mari și ca brand de profil și ca dimensiunile gabaritice ale lui. Înălțime, lățime și clasa A,B,C. Un lucru foarte important! Nu vă lăsati păcaliți de numărul de camere din interiorul profilelor. Nu au nici cea mai mica relevanță în calitatea lui.  De multe ori pot fi profile cu adâncimea de 60 mm( adică lățimea profilului ) cu 5 camere. În loc de un profil de 70 mm la fel cu 5 camere de aer.
  2. CHEDERUL. Poate ca vi se pare un lucru minor dar vă spun din experiența me că este un lucru foarte important. Mai ales că el este cel care formează etanșeitatea ferestrei. Dacă chederul este de slabă calitate și vă spun că piața este plină de astfel de produse. În timp pot apărea probleme ătât de mari încât credeți-mă că greu le veți găsi rezolvarea.  Unul din motive nu este greutatea înlocuirii acestuia cu unul bun. Ci găsirea unei persoane serioase să vină să facă această operațiune migăloasă.  De o mare responsabilitate. Recomandarea mea este chederul EPDM din cauciuc. Fac o mică precizare: Intodeauna am fugit de profilele care aveau cheder pe ele din fabrică. Cum pot diferenția un cheder bun de unul rău? Intrebați furnizorul de tamplarie si alegeti-le doar pe cele EPDM.
  3. ARMĂTURA. Aici există o problemă mare. Nu este vizibilă. Mulți producători de tâmplărie  știu că este foarte dificil ca cineva să iși taie ferestrele să o verifice. Un alt adevăr este că niciodată nu vei găsi un termopan ieftin cu o armătură de calitate. Când spun calitate mă refer nu doar la grosimea ei ci și forma acesteia. Se poartă foarte mult nerespectarea dimensiunilor date de producătorul de profile. Și poți realiza o reducere considerabilă în fabricarea de termopane ieftine.
  4. FERONERIA. Diferența dintre sistemele de inchidere sunt foarte mari și nu discutam doar despre modalitatea de deschidere normal, oscilobatant etc. Aici discutăm si de calitatea ei, de modalitatea de cum se reglează. De ciclurile de deschidere care sunt garantate de producator. Și nu in ultimul rând de blocatorii cu care vine echipat sistemul de feronerie.  Aici avem două tipuri. Blocatori normali si blocatori antiefractie. Pentru cei din urmă și feroneria trebuie să fie prevăzută cu bumbi de închidere tip ciupercă.
  5. MANERELE. Nu vă lăsați niciodată păcaliți de culoare lor. Sunt multe manere de proasta calitate frumos colorate. Eu recomand pe cei mai buni, HOPPE. Aceste mânere nu mi-au creat niciodată probleme chiar și după zeci de ani de zile de la instalarea lor.
  6. CERCEVEAUA.  Care este diferența intre ele? Cea mai banală poate fi cerceveaua cu picurator și pote fi făra. La ce ajuta cea cu picurător față de cea fără? Simplu, la scurgerea apei de pe cercevea și protejarea patrunderei acesteia intre toc si cercevea. La cerceveaua făra picurator obligatoriu se pune în parte de jos un profil care are denumirea de picurător. Spre surprinderea mea la termopane ieftine sigur nu ve-ti găsi acest important element.
  7.  STICLA. Trensferul termic nu se face prin profil atat de mult cat se face prin sticlă. Diferențele de preț pot fi foarte considerabile atunci cand se face rabat la calitatea sticlei. Geamurile termopan sunt foarte importante in ansamblul ferestrei de aceea înainte de a face aceasta investitie informați-va foarte bine ……………aici ve-ți gasi mult mai detaliat tipurile de sticlă recomandate. Nu este îndeajuns să fie sticla termopan. O mare atentie trebuie acordat baghetei din care este facut pachetul de sticlă.  Dacă este din aluminiu sau pvc. Grosimea pachetului dar cât și grosimea foilor de sticlă.
  8. PRELUCRAREA FERESTRELOR. este foarte greu să îți dai seama de calitatea prelucrării ferestrelor dacă nu te pricepi. În primul rând fii atent la calitatea sudurii. La profilele colorate să fie de 0.2mm sau mai nou să nu fie vizibilă. Să aibă găurile de drenaj date și acoperite cu căpacele din plastic sub denumirea de capac picurător. Lipsa drenajului la ferestrele instalate pe nord. Atunci cănd bate vantul cu putere nu permite apei sa se scurgă.  Va fi împinsă in iteriorul casei. Chederele la colțuri să fie introduse bine sa aibă continuitate și nu din bucăti. Iar la îmbinare lor la capete este indicat  lipirea lor cu solutii speciale. Baghetele care tin geamul sa fie bine tăiate la 45* .
  9.  MONTAJUL. Dacă cineva mă intrebă care este procentajul de buna funcționare a ferestrei. Îi răspund în felul următor. 25% operatiunea din fabrică si 75% montajul ei pe teren. Astazi toate fabricile sunt foarte bine tehnologizate de aceea o mare parte a fabricării ferestrelor este automatizată. Foarte rar ca o fereastră să fie ieșită cu defecțiune de fabricare. Se poate întâmpla dar mâna de aur asa cum o numesc eu a celui care face montajul poate remedia totul. Buna funcționare a ferestrei o dă montatorul. Poți găsi termopane ieftine unde vrei dar fii foarte la elementele menționate mai sus. Montajul trebuie să fie unul de calitate.
  10.  DIFERENTA DE COST. Toate cele de sus enumerate duc la mari diferențe de cost. De aici și preturile mici la termopanele ieftine. Nu este întodeauna înțelept să ne ghidăm deciziile de cumpărare exclusiv după preț. Cum nu este nici recomandabil să investești prea mult. Dar să investești prea puțin are de asemenea dezavantaje. Riști mai mult.  S-ar putea ca produsul pe care l-ai achiziționat să nu iți ofere satisfacțiile la care te-ai așteptat. Este un adevăr economic indiscutabil. Ca foarte rar primești maximul dând minimul. Ar putea fi înțelept să adaugi ceva la investiția pe care vrei să o faci. Ca să acoperi riscul pe care ți-l asumi.

Fereastra Casa plus 70

Este termopanul economic care ține cont de anumite standarde ridicate de calitate . Am ales cu grijă o serie de profil din care să fie realizate.  O feronerie care în timp a raspuns cu brio unui grad ridicat de utilizare.  Ținând cont de multele aspecte de calitate de care o fereastră are nevoie. Ecocasa 60 a reușit să iasă din categoria termopane ieftine și să o punem în categoria unor termopane de calitate. O categorie de termopane mai economice

Bunicul meu avea o vorbă „ LUCRUL IEFTIN COSTĂ SCUMP”